SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Helsingborgs Fältrittklubb
Följ Ridskolans senaste uppdatering via denna länk till Facebook
Välkommen till Helsingborgs Ridskola
Information
Period 2 startar igen efter helgerna vecka 2, första ridlektionsdagen är måndag 8/1.
 
Period 1, v.33-45 (temavecka v.44), period 2 v.46-v.9 (med uppehåll över jul samt v.8 Sportlov), period 3 v.10-v.24 (ej v.13 Påsk)
Varje period är 13-14 ggr.
Information om eventuellt ändrade dagar/tider får du på Ridskolans Facebook samt av din ridlärare. 
 
 I veckorna är det öppet i ridskolestallet så länge vi har lektioner,

Måndag-torsdag 21.00, fredag 20.00.

På lördagar stänger vi 15.00 och söndagar 13.00.


Kontakt:
kontoret@helsingborgsridskola.se
042-157639
Depågatan 12 , Helsingborg

HFRK/Helsingborgs Ridskola bedriver en ridskoleverksamhet med utbildade ridlärare och med lämpliga hästar inom Svenska Ridsportförbundets riktlinjer på uppdrag av staden.

 

Vi bedriver en omfattande och väl fungerande ridskoleverksamhet för ridintresserade i alla åldrar och på olika kunskapsnivåer. 

De fasta lektionerna är fördelade på eftermiddagar, måndag till fredag och lördagsförmiddagar. Annan lektionsverksamhet omfattar bland annat privatlektioner, handikappridning och ”Hästis” för de mindre barnen.

 

Du är alltid välkommen

Ridskolestallet är öppna för besök och vistelse i stallet under veckans alla dagar, från 9 på morgonen till efter sista lektionen för dagen (varierar från 20 till 21). På söndagar stänger stallet klockan 13. Varje dag utom söndag finns möjlighet att köpa både mat och fika i Café Ridhuset i den uppvärmda entrén.

 

En hjälpande hand

Eftersom vi vill att alla ska trivas hos oss och inte känna oro inför olika situationer i stallet har vi alltid en vuxen med i stallet som hjälper nybörjarna och som kan svara på frågor. Inga frågor är för dumma, tänk på att det är för hästarnas bästa som det är viktigt att sadling och tränsning görs korrekt. Det finns också en rad säkerhetsregler (länk) som måste följas både i stallet och under ridning i manegen för din egen säkerhet. Fråga gärna om du inte kommer ihåg dem!

Vi är också måna om att alla elever ska hitta en grupp de trivs i och som har en kunskapsnivå som känns bekväm. Tveka inte att säga till om du tycker att du hamnat fel så pratar vi om det!

 

Hästarna är det viktigaste vi har

På Ridsportens Hus är vi mycket måna om våra hästar. Eftersom vi vill att det ska finnas hästar och ponnyer som passar även de mer avancerade eleverna kan det vara så att du som nybörjare inte får rida alla hästar från början. En del är kanske för känsliga och pigga. I takt med att du lär dig mer blir även dessa hästar tillgängliga för dig. Vår ambition är att våra hästar och ponnyer ska vara individer som passar för arbetet på en ridskola. Vi vill ju att både hästar och elever ska trivas hos oss!

 

Modern anläggning

Vår ridanläggning omfattar två stora ridhus och två utebanor dit man kan flytta lektionsridningen vid passande väder. I anslutning till ridhuset ligger Bruces skog med underbara ridstigar och en terrängbana.

Varje vecka besöker nära 600 vuxna och barn vår förening.

Varmt välkommen att bli en av dem!

 
 
Våra Samarbetspartners