SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Helsingborgs Fältrittklubb
Vad innebär de olika funktionärsuppgifterna?


Banpersonal

Att vara uppsatt som banpersonal innebär att du ska stå på banan under pågående klass. Du får intruktioner av banbyggare och dennes assistent. Det är viktigt att du är uppmärksamma och följer hästen som är inne på bana. Mobiltelefonförbud gäller. Om ni är många på banan ska ni vara beredda på att eventuellt gå ut och hjälpa till på parkering eller uppstallning.

 

Framhoppning

Här står du antingen och krattar bakom eller framför hinder. Det gäller att ha full koll på om en ryttare tänker hoppa. Ryttarna höjer och sänker själva, det är överdomaren som avgör om ryttaren följer regler. Är du tveksam hör av dig direkt till överdomaren. På framhoppningen finns även en ”tryckare” denna ska trycka fram rätt nummer så att rätt ryttare kan komma in på framhoppningen. Antalet ryttare betämmer Överdomare tillsammans med tävlingsledare. När klassen är klar ska ni hjälpa till att flyta undan hinder så att banan kan prepareras.

 

Ringmaster

Denne ska ropa in vem som ska stå på tur i gången. Du ska ha bra röst så att du hörs tydligt. Det är ett plus om du känner igen en del ryttare.

 

Banor/underlag

Har ansvar för att banorna prepareras enligt banbyggarens anvisningar. Till din hjälp har du traktor, 4-hjuling och vält.

 

Parkering

Ni tar emot våra gäster och anvisar dem till en lämplig plats.

 

Uppstallning

Ni servar ryttare med det som behövs. Nytt spån, var man ska hämta vatten. Ser till att gödselstacken alltid ser fräsch ut. Ser till att plocka in tomma spånsäckar och hösäckar som flyger omkring. Ansvarar för att natten blir lugn hos hästarna.

 

Sekretariat

Servar ryttare med allt från startlistor, ekonomi strykningar mm. Hjälper till att ordna med Shuttle servicen. Här krävs utbildad personal.

 

Domartorn

Här behövs tidtagare, domarsekreterare.

 

Priser

Du ansvarar för att rätt priser kommer till rätt prisutdelning. Att speakerna får information om sponsorer, prisutdelare mm.

 

Läktare

Under hela dagen ser ni till att allt skräp samlas upp och läggs i containern utanför stora ridhuset. Nya säckar finns i elrummet i ryttargången mellan ridhusen. Dörren är upplåst.

 

Tänk på att en HRFK funktionär alltid är trevlig mot våra gäster. Det finns inga problem som inte går att försöka lösa. Blir du irriterad visa aldrig det för våra gäster. Alla ska känna att hit vill resa fler gånger.

 
Våra Samarbetspartners