SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Helsingborgs Fältrittklubb
Ridsport för alla!

Välkommen till Helsingborgs Fältrittklubb!

 

HFRK är en ideell förening som verkar för att främja ridsport som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I föreningens huvuduppdrag ingår att skapa goda möjligheter till meningsfull fritid för barn och ungdomar men också vara en mötesplats för alla hästintresserade oavsett ålder, kön eller etnisk bakgrund.

 

Vi bygger vår verksamhet på våra värdeord Kunskap, Gemenskap och Engagemang, och värnar om hästen och människan enligt Svenska Ridsportförbundets ledstjärnor. Att vi är en ideell förening betyder att alla medel som ridklubben tjänar återinvesteras i verksamheten.

 

Ridklubben blir så bra som vi själva gör den. Alla kan inte göra allt men alla kan göra någonting. Vi tillsammans är ridklubben.

 

Vi vill, i en trivsam och professionell miljö, utbilda skickliga ryttare med kunskap och förståelse för hästens behov. HFRK vill stimulera till att skapa ett livslångt intresse för hästar och ridsport. Vi vill erbjuda aktiviteter och utbildningar från nybörjare till elitnivå.

  • HFRK bedriver en ridskoleverksamhet med utbildade ridlärare och med lämpliga hästar inom Svenska Ridsportförbundets riktlinjer.

  • HFRK bedriver träning inom hoppning och dressyr, på alla nivåer, som medlemmarna önskar och föreningens ekonomi tillåter.

  • HFRK arrangerar tävlingar på alla nivåer från klubbnivå till internationell nivå i såväl hoppning som dressyr, inom vad medlemmarna önskar och föreningens ekonomi tillåter. En tävlingsverksamhet som medlemmen kan utvecklas i, delta, besöka och arbeta i.

  • HFRK håller god kvalitet på ett brett utbud av aktiviteter för att alla medlemmar ska hitta något värdefullt, med en bred föreningsverksamhet som främjar föreningslivet.

  • HFRK driver ett medlemsstall för gemenskap och engagemang, med för närvarande som mest 16 uthyrda boxar.
 
Våra Samarbetspartners